Конференция на 7 юли

публикувано от Мирчо на юли 4, 2012 в Конференции

Тази събота ще проведем нашата последна конференция преди лятната ваканция в СУ. Поради разнообразни причини, като например някои популярни музикални събития и сериозните жеги, решихме този път тя да бъде кратка и да включва само две презентации:
* „LDAP 101 – Basics in LDAP“ с лектор Владимир Витков
* „OWASP Top Ten“ с лектор Георги Гешев

Владимир е един от администраторите на „Линукс за българи“ и всички ние сме много радостни от това, че той най-после се реши да сподели малко от огромните си познания и опит с публиката на конференциите. Лекцията му ще представлява леко въведение в сериозната тема за Lightweight Directory Access Protocol. Ще бъдат покрити основни понятия и идеи като Ldap Schema, LDIF, базова администрация и търсене в директорията. Разбира се, ще отговаря и на много въпроси.

Георги е „лицето“ на OWASP за България. Въпреки че все още е едва третокурсник, има доста опит в изнасяне на презентации по темите за сигурността. Лекцията му ще ни представи проекта OWASP Top Ten, посветен на категорзирането на най-често срещаните рискове за сигурността на софтуера и какви мерки трябва да вземат разработчици, одитори и потребители, за да ги избягват.

След двете лекции, по желание на публиката (на място или на по бира) може да си поговорим и за DoS атаката срещу „Линукс за българи“, а, също така, и да обсъдим мерки, които да ни помагат при подобни ситуации за в бъдеще.

Обновление: Също така, към горната програм ще се включи и Цветан Узунов от Олимекс, който ще ни представи родните алтернативи на Raspberry Pi.

Очакваме ви тази събота, 7 юли, от 13 часа във Франкофонския център в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“!

3 коментара »

  1. Имам един въпрос:
    Може ли лекцията да се наблюдава on-line и може ли да се задават въпроси по някакъв начин.

    Comment by Владо — юли 4, 2012 @ 11:28 pm

  2. Най-вероятно и този път няма да има излъчване на конференцията. Но пък ще използваме лятната пауза за по-сериозна подготовка по тази тема.

    Comment by mara — юли 5, 2012 @ 1:55 pm

  3. Има ли видео записи от лекциите ?

    Comment by T. Geroff — август 19, 2012 @ 2:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>