Конференция на 2 юни

публикувано от Мирчо на май 22, 2012 в Конференции

Както вече обявихме, конференцията за месец май ще бъде на 2 юни. С радост ви съобщаваме, че вече е готова и програмата на събитието. Без да фиксираме реда, ето презентациите, които ще можете да видите и чуете:

 • „Основни аспекти на файловите системи в Linux“ – Ивайло Янакиев
  Ивайло е технически директор на GITS и има сериозен опит в провеждане и преподаване на курсове за Linux, вкл. по програмата на LPI. Приготвил ни е лекция, която, макар и покриваща доста базови понятия, може да се окаже нужна не само на начинаещи, но и на вече напреднали потребители. Дялове на харддиска, swap, физическа структура на файловата система, журнал и др. – дори и да са ви все познати неща, ние ви каним да дойдете и да ги чуете разяснени още веднъж.
 • „Програмиране в cloud“ – Александър Тодоров
  Александър е чест гост в нашите конференции, като темите му покриват доста разнообразни области. Този път той ще ни издигне „в облаците“ и ще ни представи своя проект Monupco – услуга за наблюдаване на обновленията на вашите cloud приложения и събиране на информация за различните версии на пакетите. Това е лекция, заявена от доста време, и, за щастие, най-после настъпи моментът тя да бъде представена пред нашата публика.
 • „Дистрибутирана мониторинг система Nagios за cloud среда“ – Николай Калев
  Николай е мрежови и системен инженер във Fredhopper, водещият доставчик на софтуер за търсене и таргетиране за електронни магазини. Той има повече от десет години опит в реализацията и интеграцията на системни решения. Лекцията му е посветена на системите за мониторинг, които са неразделна част от инфраструктурата на малки и големи компании по цял свят. Ще бъдат разгледани в детайли основните компоненти от системата Nagios и конкретното им приложение в cloud средата.
 • „Въведение в Android“ – Йордан Миладинов
  Йордан е на 23 години и споделя, че с програмиране се занимава от дете, като в последните 3 години това вече е и неговата професия. Опитът му е основно в създаването на уеб сайтове и приложения за Android – участвал е, например, в разработката на WRC 2011 и Times for Smartphone на News International. Лекцията му ще бъде въведение в програмирането за популярната мобилна ОС и ще включва не само теория, но и демонстрации и ценни съвети, базирани на личния му опит.

Конференцията ще се проведе на 2 юни, събота, от 13 часа във Франкофонския център в Ректората на СУ. Благодарение на фирма Fredhopper ще има осигурена и почерпка за посетителите.

0чакваме ви!

Няма коментари »

Все още няма коментари. Бъди първи!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>