Конференцията за месец март 2008

публикувано от Мирчо на март 24, 2008 в Конференции,Конференция 03.2008

На 29. 03.2008 ще се проведе поредната конференция на „Линукс за българи“. Освен лекторите, с които можете да си побъбрите, Росен Карпузов и други наши приятели ще помага на начинаещите в Линукс, които искат да си инсталира или да си настроят компютрите (и си ги донесат).

Темите са:

  • „Новото KDE 4“ представено от Димитър Попов (нашият приятел, който през ноември говори за виртуализацията под Линукс). Лекцията цели да запознае със новостите в КДЕ, очакваните подоберния в следващите по-малки версии, и дори ще се опита да ни покаже КДЕ под Windows.
  • „Ефективно разработване на софтуер – създаване на стойност и избягване на загуби“ представена от Павел Пенчев. В лекцията ще говори за Lean software development, методология за разработка на софтуер която прилага принципите на производствени процеси ползвани в, например, автомобило-производството и авио индустрията. Ще добави малко практически опит с тези методи и съвети как да дадем максимална стойност на софтуера който пишем.
  • Отново по темата за нещото, наречено Eclipse – „Представяне на проектът Target Management от Eclipse.org“ представена от Радослав Герганов. Той вече представи на Eclipse Sofia Demo Camp една лекция, заедно с Данаил Начев. В темата ще има демонстрация за:
    • работа с отдалечени файлови системи, шелове и процеси
    • билдване, изпъленение и дебъгване на програми на отдалечени машини с помощта на CDT/gdb.
    • интеграция с Eclipse File System (EFS)
    • добавяне на нови възможности – управление на WinCE базирани устройства
  • Надявам се, че този месец ще можем да покажем една цялостна лекция на тема OLPC, но все още уточняваме възможността за такава лекция с българските представители на проекта.

Конференциите се провеждат във френския център в ректората на СУ. Началото е 13:00. Входът е свободен. Поканени са всички.

Повече за предстоящите събития свързани не само с конференциите на Линукс за българи, RIAbg, а въобще интересни събития можете да видите в календара на Techcamp.

1 коментар »

  1. Здравейте,

    Ще има ли излъчане на живо?

    Comment by appler — март 29, 2008 @ 1:05 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>