Конференция на 1 декември

публикувано от Мирчо на ноември 27, 2012 в Конференции

Вече сме готови с програмата на последната за 2012 година месечна конференция на „Линукс за българи“. Не събрахме много лекции, но се надяваме да компенсираме количеството с качество и да предоставим на публиката един интересен следобед.

Първата лекция, която ще видите, ще бъде представена от Николай Николов и ще се казва „X vs. Wayland“. Както може би знаете, едно от любимите неща на Ники е да чете код „от дълбините“ на системата, затова на него се доверихме да ни разкаже за това как работи X сървъра и какво са решили да променят, разширят и модернизират хората от Wayland.

Следващата лекция ще бъде на Мариян Маринов, който отново си избра темата за хардуер с отворен код. Този път, обаче, както подсказва и заглавието – „Open Source Hardware Demos“, няма да се занимаваме с теория, а ще можем да се докоснем до работещи проекти – GPRS ключалка, уеб интерфейс за контролиране на осветлението у дома и други.

Последната лекция за конференцията и годината ще се казва „Линукс за българи през 2013 година“. Бойчо Бойчев и Мирчо Мирев ще направят бърз преглед на случилото се през отминаващата година и ще споделят плановете за предстоящата. Публиката ще бъде свободна да се включи с мнения и предложения по тези въпроси в малка дискусия след тяхното изложение.

Очакваме ви тази събота, 1 декември, от 13 часа във Франкофонския център в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“!

ДОПЪЛНЕНИЕ: През тази седмица още един лектор реши да се присъедини към нашата декемврийска конференция. Николай Евлогиев ще се включи с темата „HTPC с XBMC и TVHeadend“, за да ни разкаже как той е направил своята домашна мултимедийна система и как ние бихме могли да направим нещо подобно. Неговата лекция ще бъде трета под ред, точно преди заключителния обзор на изминалата година.

Няма коментари »

Все още няма коментари. Бъди първи!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>