Конференция за месец октомври и инстал фест – програма

публикувано от Мирчо на октомври 14, 2011 в Конференции

Програмата за събитието тази събота:

10:30 – 10:40 – Откриване
10:40 – 11:40 – „Backup решения, цел и подход“ – Алекс Куклин (на английски език)
11:40 – 12:40 – „Проблемите на използваемостта на Линукс“ – Георги Георгиев
12:40 – 13:15 – Обедна почивка
13:15 – 14:15 – „Virtualization with OpenVZ“ – Алекс Куклин (на английски език)
14:15 – 15:15 – „Node.JS“ – Стефан Димитров; закриване на частта с лекциите
15:30 – Начало на инстал феста

Ето и малко информация за лекторите:

Алекс Куклин е от Русия, но в момента пребивава във Варна. С него се свързахме посредством Варналаб, заради което им дължим благодарности. Алекс има познания както по програмиране, така и по мрежова и системна администрация с Linux. В последните години се занимава с администрация на свободна практика и с консултантски услуги, особено в областта на мигрирането от собственически към свободен софтуер. За конференцията избра две от темите, които му допадат най-много – backup и виртуализация.

Георги Георгиев е от Габрово и, въпреки, че повечето му връстници си нямат представа какво е системна администрация, той вече има сериозен опит в тази област и е твърдо решен именно с нея да си изкарва прехраната. Освен интерес към Linux и свободен софтуер, притежава и отлични организационни качества – той стои зад Openfest в Габрово, събитие, познато в Linux средите в цяла България. Темата, която избра за конференцията, е не толкова техническа, колкото социална, и има потенциал да се превърне от лекция в полезна дискусия с цялата публика.

Стефан Димитров е от Троян, но от няколко години живее и учи във Варна. Интересите му са свързани с Linux, свободен софтуер, системна администрация и уеб. Повечето от нас познават неговия упорит характер и стремежа му да защитава мнението си докрай, което е довело до доста неуспешни опити от страна на различни хора да му затворят устата. На конференцията, в чиято организация той играе главна роля, обаче не само, че няма да му затваряме устата, а дори ще му дадем думата за лекция, посветена на JavaScript платформата Node.js.

Очакваме ви в събота в Аулата на Икономическия Университет в град Варна!

1 коментар »

  1. Много дообре стана! Догодина пак 😛

    Comment by Radoslav — октомври 15, 2011 @ 6:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>