Конференция на „Линукс за българи“, юни 2011

публикувано от Мирчо на юни 18, 2011 в Конференции

Преди сезона на масовите отпуски и чести уикенди далеч от шума на големите градове искаме да ви поканим на поредната месечна ни конференция. Тя ще се проведе на 25 юни, събота, и в рамките ѝ ще видим три разнообразни лекции:

  • „Работа и конфигурация на KDE Plasma Workspace 4.6“ беше една от първите заявени теми. Авторът, Николай Николов, редовен посетител и лектор на конференциите, ни описа идеята на презентацията с думите „ще разкажа как се правят магии в KDE“. А ние, познавайки ентусиазма му и задълбочения му поглед върху всичко, свързано с тази графична среда, му се доверяваме.
  • „Отвореният код в 1H“ е лекция, в която очакваме както технически подробности, така и интересни идеологически предизвикателства. Как една фирма реши да създаде проект с отворен код и той успя да си проправи път до хранилището EPEL ще ни разкаже Мариян Маринов, човек, за когото казват, че „с любовта си към системната администрация и свободния софтуер се стреми да зарази всеки, изпречил се насреща му“.
  • „GPGPU, OpenCL и Linux“ има за цел да ни запознае с тема, която тепърва ще набира популярност у нас. С обичайния си шеговит подход, демонстриран често в сайта и форума на „Линукс за българи“, Милен Рангелов ще направи своя дебют като лектор и за пореден път ще ни накара да се удивим какви неща измислят хората по света.

Очакваме ви на 25 юни от 13 часа във Франкофонския център на СУ „Св. Климент Охридски“.

Малко преди това ще се проведе и LPI изпитна сесия, повече подробности за която ще откриете тук.

Няма коментари »

Все още няма коментари. Бъди първи!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>