Програма на конференцията, 20.12.2008

публикувано от Мирчо на декември 15, 2008 в Конференции,Конференция 12.2008

Ето и програмата на конференцията този месец:

  • Какво ново в КДЕ4?
    Димитър Василев (който вече е говорил за QT и КДЕ в предишни конференции), ще говори за QT4, какви са нововъведенията в него и ползите спрямо QT3, защо миграцията не е толкова лесна и съответно защо стъпката от КДЕ3 към КДЕ4 e голяма. Ще говори за новите технологии залегнали в КДЕ4 Solid, Phonon, Akonadi, Decibel и семантичните мрежи. Всяко представяне ще застъпи два аспекта – от една страна глобалната идея, дори и с все още нереализираните функционалности, а от друга страна API-то, за да покаже, как са реализирани  и примерни кодове. Ще говори за това как folderview plasmoid-ът замества стария работен плот, но носи и доста нови неща. Една от точките на представянето му ще е и многоплатформеността на КДЕ приложенията.
  • Анатомия на модулите за Линукс ядрото
    Николай Николов ще изнесе първата си лекция на тема разработка и структура на модул за Линукс ядрото.
  • .NET разработка под Linux с Mono
    Иван Златев ще говори за разработване под Лиукс с Mono. Ето и някои точки от неговата лекция:

    • Представяне на .NET платформата
    • Представяне на Mono
    • Представяне на Mono.NET GNOME/Linux
    • Кратка демонстрация на MonoDevelop
  • Свободният софтуер и нарастващото му значение при телеком услугите
    Виктор Стефанов ще говори за това как да направим конвергентна комуникационна система, базирана на Asterisk OpenPBX и Freeradius, която да може резидира в съцето на един телеком, като основно ядро. Конветиране от 3G Video Calls <–> SIP Video Calls; Video Conference, Video Mail, Streaming от Darwin Streaming Server <–> (3G Video Call; SIP Video Call), SIP и 3G Video Call към youtube, VideoIVR, Voting System, VoiceXML, Text2Speech, Games.
  • LPI сертифициране в България. Развитие на темата
    Бойчо Бойчев и Мирчо Мирев ще говорят за промените в LPI сертификациите в България и какво ще се подобри от това. Надяваме се, че до Януари 2009 ще можем да осигурим провеждането на LPI изпити по време на конференциите.

Достъпът до конференциите на Линукс за българи е свободен. Началото е 13.00. Можете да донесете компютрите, с които имате проблеми (свързани с Линукс) и ще има кой да ви помогне!

2 коментара »

  1. Изглежда интересно, определено ще съм там.

    Comment by maznislav — декември 16, 2008 @ 10:29 pm

  2. Ще има ли запис от конференцията или поне да се качат презентациите?

    Comment by LordDoskias — декември 20, 2008 @ 11:48 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>