Теми за октомврийската конференция – 20.10.2007

публикувано от Мирчо на октомври 17, 2007 в Конференции,Конференция 10.2007

Тази събота, 20.10.2007 отново ще се проведе конференция на Линукс за българи, и отново ще имаме лектори от Riabg.org. Изместихме я с една седмица по-рано, за да не съвпадне с OpenFest. Ето и темите на лекциите:

  • Боян Джумаков ще говори за новостите във Убунту 7.10. Очертава се като встъпителна лекция, за начинаещи, и за всеки, който се чуди кой Линукс да си избере.
  • От САП Лабс България отново ще ни гостува Калоян Раев. Този път лекцията му е на тема „SAP & Eclipse – историята на едно сътрудничество“. Очертава се и следващият месец да имаме събитие свързано с Eclipse.

Следват лекциите на Riabg.org (начало 15:00)

  • “Usable web applications” – представена ни от Георги Варзоновцев.(от 15 часа)
  • И отново екипа на Gugga (правят чудесни лекции) – “What’s new with Flash , FLex and Adobe Air streight from Adobe MAX Barcelona.(от 16 часа)

По време на конференцията всеки, който се интересува и иска да има Линукс на компютъра си, но не се чувства уверен, може да дойде и ще му бъде оказана помощ. Както и миналият път, така и сега Росен Карпузов ще инсталира Мандрива 2008 (MDV 2008 free i586). Както той самият казва – за престрашилите се да минат на Линукс има и малка изненада.

Ако всичко върви по план и този път ще имаме излъчване на живо по интернет. Страницата с информация за това, как да се свържете е тук.

Няма коментари »

Все още няма коментари. Бъди първи!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Остави коментар

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>